Сitizens’ Assembly: A Way to Make Decisions or Collective Knowledge Production?

Onsdag (23.02)
10:00 - 13:00 (Norsk tid)
Saint - Petersburg / Online
Gratis (krever påmelding)
Virtual Event

Сitizens’ Assembly: A Way to Make Decisions or Collective Knowledge Production?

10:00 – 13:00 (Norsk tid)

12:00 – 15:00 (Moskva tid)

Over hele Europa samler ‘Citizens’ Assemblies’,  innbyggerforsamlinger, tilfeldig utvalgte innbyggere for å diskutere komplekse offentlige spørsmål. Disse gruppene er valgt ut for å gjenspeile den mangfoldige bakgrunnen og erfaringene som finnes i byen, et bredere utvalg av befolkningen, mens diskusjonene er skreddersydde for å gi rom for informerte og nyanserte beslutninger. Hver forsamling har sine unike betingelser, struktur og formål, men resultatene er sjelden bindende for noen beslutningstaker.

I november 2021 slo en gruppe aktivister, byplanleggere, arkitekter og moderatorer seg sammen for å lage sin egen forsamling og teste den i St. Petersburg, Russland. Denne eksperimentelle forsamlingen samlet 21 innbyggere med ulik bakgrunn for å formulere byens grasrot-agenda – en liste over emner som opptok deltakerne. Denne kollektive opplevelsen gjøres om til en utstilling som vil være åpen under hele Barents Spektakel i St. Petersburg.

Den 23. februar inviterer vi deg til å delta i diskusjonen om fremtiden for dialogpraksis i Russland og sammen med arrangørene av ‘Citizens’ Assemblies’, skal deltakere og eksperter forespeile hvor forsamlingen kan gå herfra.

10:00 – 11:40 – paneldiskusjonen “Сitizens’ assembly: a way to make decisions or the collective knowledge production?” vil presentere ti perspektiver på utvikling av dialogformater for offentlig, kulturell og kunstnerisk praksis. Listen over foredragsholdere publiseres snart.

12:30 – 13:30 – Den åpne diskusjonen “Where do we go from here?” invitere alle deltakere, fysiske og digitale, til å dele sine meninger. 

 

Moderator: 

Marina Tsai, medarrangør av Citizen’s Assembly i St. Petersburg, kunst- og håndverkskunstner og urban designer, konsulent for utvikling av bymiljø og bysamfunn, arrangementsorganisator fra St. Petersburg, Russland.