Female Arctic

Lørdag (26.02)
17:30 - 19:30 (Norsk tid)
Saint - Petersburg / Online
Gratis (krever påmelding)
Virtual Event

Female Arctic

17:30 – 19:30 (Norsk tid)

19:30 – 21:30 (Moskva tid)

Murmansk-regionen, og Arktis generelt, er kjent for gruve- og fiskeindustri, atomisbrytere og militærbyer. Disse sfærene krever først og fremst mannlig arbeidskraft, mens mange kvinner opplever vanskeligheter med å finne godt betalte jobber. Kvinner er lite aktive på den lokalpolitiske arenaen, det er mangel på kvinner i lederstillinger, Arktis historie mangler også kvinnestemmer. Samtidig skaper kvinner aktivt sosiale støttenettverk, utvikler nye initiativ og kreative rom som gjør arktiske byer mer levedyktige.

«Female Arctic» er et deltakende filmprosjekt hvor deltakere fra Murmansk-regionen lærer det grunnleggende om dokumentarfilmskaping og slår seg sammen med profesjonelle filmskapere for å lage en film om kvinner i Arktis.

Lokalene i St. Petersburg under Barents Spektakel vil vise episoder fra filmen som har premiere i Russland og Sverige senere i år. Kuratorer og deltakere i prosjektet vil dele sine erfaringer med å samskape filmen.

Bli med digitalt!

Registrering for fysisk arrangement i St. Petersburg: wordorder.ru

 

Bio:

Alla Bolotova, kurator i Female Arctic, PhD in sosiologi, stipendiat ved Aalto University, Helsinki

Galina Krasnoborova, filmregissør, manusforfatter, medlem av Film Union of Russia, medlem av Guild of Directors of the Russian Federation, vinner av russiske og internasjonale dokumentarfilmfestivaler. 

Anna Karlsdóttir, PhD i samfunnsvitenskap, seniorforsker ved Nordregio.

Og filmens medforfattere: Irina Shirobokova, Nikolai Mikhailenko, Vera Pankratova, Maxim Mugatin, Lada Karitskaya, Ruslana Stegura, Marina Tselikova.