Barents Spektakel åpningskveld: Åpningsshow

Onsdag (23.02)
18:30
Kirkenes Kirke
Gratis (krever ikke påmelding)
Hybrid (Local and Digital)

Barents Spektakel åpningskveld: Åpningsshow

Med årets åpningsshow, inviterer vi alle velkommen til å stoppe det dere holder på med og løfte blikket, se inn i oss selv og delta på et animert eventyr på veggene til Kirkenes kirke. Animasjon blander seg med koreografi og levende musikk i et spesielt 3D-prosjeksjonsshow som inviterer oss med på en fargerik reise fylt med håp om en bedre verden – en som er full av undring, oppdagelser og underverk!

Kultur- og likestilingsminister Anette Trettebergstuen foretar den offisielle åpningen av Barents Spektakel 2022! 

 Vi blir brakt inn i denne store og ukjente verden, og gjør vårt beste for å oppdage den mens vi går, dag for dag. Så mye å forundre seg over. Hvordan puster vi? Hvordan går vi? Hva er smerte? Hva er kjærlighet? Hva ligger utenfor veggene til rommene våre? Våre hjem? Hva ligger utenfor dette universet? Og på et tidspunkt innser vi – det er spørsmålene som driver oss fremover. Spørsmålene gjør oss til den vi er. Og når spørsmålene tar slutt, dør vi. Så, hvor går vi herfra?

Åpningsshowet inkluderer også åpningstaler og selvfølgelig Barents Spektakels tradisjonelle og spektakulære fyrverkeri!

Deltakere:  Alexey Ermolaev, animasjon, Maria Pyatkova, koreograf, Karianne Andreassen, danser, Torbjørn T. Sandnes mediakunstner, Frieder Weiss and Matthias Härtig, mediakunstnere, Petr Makarov, komponist, Aleksander Kostopoulos, trommeslager/komponist. Produsent: Pikene på Broen. Offisiell åpning ved Kultur- og likestilingsminister Anette Trettebergstuen. 

Åpningstaler ved ordfører i Sør-Varanger Lena Norum Bergeng, hilsen fra Murmansk ved Irina Ivanova (Barents Bird) og tale ved Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen som også vil foreta den offisielle åpningen. 

BIO

Alexey Ermolaev er animasjonsregissør, art director, forfatter av flere musikkvideoer og kortfilmer, kurator for studentanimasjonsprofilen ved HMS School of Design.

Maria Pyatkova er en dansekunstner, koreograf og regissør med mange års erfaring med å lage danse- og medieforestillinger.

Karianne Andreassen er en norsk tverrfaglig dansekunstner med base i Oslo.

Frieder Weiss er en mediekunstner og ingeniør som spesialiserer seg på å lage generativ grafikk og visuelt innhold ved bruk av interaktive teknologier, en programmerer av interaktive visuelle applikasjoner og digitale visuelle miljøer.

Matthias Härtig – mediekunstner, spesialist på interaktiv generativ grafikk

Torbjørn T. Sandnes er en norsk mediekunstner

Petr Makarov er en profesjonell komponist, arrangør, pianist og lydprodusent fra Murmansk.

Alexander Kostopoulos er en norsk musiker og trommeslager.