Barents Spektakel slipper singel fra Trygve Luktvasslimos kommende bitcoin-musikal Skyggen av kryptogruven

Barents Spektakel slipper singel fra Trygve Luktvasslimos kommende bitcoin-musikal Skyggen av kryptogruven

Barents Spektakel slipper singel fra Trygve Luktvasslimos kommende bitcoin-musikal Skyggen av kryptogruven.

Skal Nord-Norge være solidarisk og legge kabel til strømkriserammede Sør-Norge for å dele på overskuddet fra den grønne vannkraften – eller er det ikke bedre at vi beholder det sjøl? Snakke med Google eller Meta om å starte noe nyindustri sammen, eller kanskje bruke strømmen på «trading» og «mining» – ja hva med å plassere en gedigen bitcoin-gruve i en fraflyttet kystbygd og lage musikal om hvordan det katastrofalt påvirker den unge geitebonden Gloria som bor som nærmeste nabo?

Electron Blue er låta til Viljami Karjalainen, den finske elektrikeren som arbeider ved bitcoin-gruven og som jobber med å finne brudd på massive, underjordiske strømkabler. Han sender signaler ned i jorda, lytter og kalkulerer, og hvis han finner elektroner som har rømt så viser han ingen nåde – de skal tilbake i kabelen!

I Electron Blue møter vi både den trekkspillende Viljami og de rebelske elektronene.

Filmmusikken er komponert av Victoria Sergeenko, et samarbeid som sprang ut av det russisk-norske kunstnersamarbeidet under Barents Spektakels 2022-versjon.

Electron Blue er arrangert og produsert Bodø-baserte Aksel Bakke, med Andrej Stepanov på trekkspill og Trygve Luktvasslimo selv på vokal.

Spillefilmen Skyggen av kryptogruven får premiere under Festspillene i Nord-Norge i juni 2023 hvor Luktvasslimo er Festspillprofil.

 

Spotify 

Apple Music 

Itunes