Stumfilmkonsert: Streik | AVLYST

Mandag (28.02)
19:00
Aurora Kino Kirkenes
kr 190 / kr 100*
Local with Social Distance

Stumfilmkonsert: Streik | AVLYST

ARRANGEMENTET ER AVLYST

I samarbeid med Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) og Sør-Varanger filmklubb viser vi den russiske filmpioneren Sergei Eisenstein sin ikoniske stumfilm om arbeidernes tilstand, akkompagnert av levende musikk! 

Handlingen i filmen finner sted i 1903, da fabrikkarbeidere i det pre-revolusjonære Russland bestemmer seg for å streike. Myndighetene demper opprørene på en brutal måte, noe som resulterer i den berømte sekvensen der scener som viser nådeløs undertrykkelse av streiken, veksler med bilder av slaktet storfe. Parallellen mellom skjebnen til dyrene og arbeidernes forhold brukes flere ganger i filmen. Et annet sentralt tema i Streik er kollektivisering kontra vestens individualisme. Denne berømte stumfilmen er Sergei Eisensteins første spillefilm i full lengde, laget året før nok et mesterverk, Panserkrysseren Potemkin.

Musikken til filmen ble komponert i samarbeid mellom norske og russiske musikere under TIFF 2021, i Kirkenes fremføres den live av Kohib (aka. Øivind A. Sjøvoll) og Kristian Svalestad Olstad og vises som en del av programmet til Sør-Varanger filmklubb.

Billettpris

*Medlemmer av Sør-Varanger filmklubb: kr 100
*Ikke-medlem: kr 190